Målvakten Ellen Jonsson från Ljusne är ensam tjej i Tv-puckslaget från Hälsingland. Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio

Ellen Jonsson från Ljusne är ensam tjej i Hälsinglands Tv-pucklag

1:35 min

Idag drar klassiska Tv-pucken igång med gruppspel. En turnering som många unga ishockeyspelare drömmer om att få spela. En som lyckats ta en plats är 15-åriga målvakten Ellen Jonsson från Ljusne. Som ensam tjej spelar hon med Hälsingland.

– Jag tycker det är roligt och alla är snälla. Och man får mycket bra träning, säger Ellen Jonsson när jag träffar henne på Stenbergarskolan i Ljusne.

Ellen Jonsson stod på ett par skidskor för första gången vid två års ålder. När hon var åtta testade hon att stå i mål. Något hon tyckte var så roligt att hon fortsatte med det. Under större delen av sin ishockeykarriär har hon spelat med och mot killar. Något som nu gjort att hon blivit uttagen till tv-pucken som ensam tjej.

– Jag tycker det är kul att tjejerna också får vara med och spela med killarna. Det är bra träning för oss, konstaterar Ellen Jonsson.

Förra året tog sig Gästrikland till final i tv-pucken där laget förlorade med uddamålet mot Stockholm. Hälsinglands framgångar i turneringen lyser däremot med sin frånvaro. I maratontabellen som finns, där samtliga matcher i tv-puckens 51-åringa historia är inräknade, ligger Hälsingland först på en tjugonde plats. Men Ellen Jonsson är trots det optimistisk:

– Jag tror det kommer gå bra faktiskt. Vi har tränat mer i år och varit med laget mycket, berättar Ellen Jonsson som har det långsiktiga målet att en dag ta en plats i landslaget och spela OS.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista