Mattias Jons under Finnkampen i går. Foto: Ryno Quantz/Svensk Friidrott.

Mattias Jons satte nytt pers under Finnkampen

1:07 min

Släggkastaren Mattias Jons från Ängebo i norra hälsingland fortsätter att visa god form. I går på Finnkampen satte han nytt personligt rekord på 76.39 meter, och de svenska herrarna kunde vinna grenen för första gången sedan 1997.

– Det känns jättekul! Det är ju det längsta kastet jag har gjort någonsin, och jag gjorde ett till kast som bara var några centimeter kortare. Då känns det att det kan bli jättebra och det blev det - och jag tror att det kan bli ännu bättre. Det var ett perfekt sätt att avsluta säsongen på, säger Mattias Jons.

Sverige har inte vunnit i slägga (under Finnkampen) sedan 1997. Nu har manlig släggkastning fått en ny vår - vad är det som har hänt?

– Det är väl flera saker...Jag har hållit på ett tag, jag har inte slutat fast jag är 30 och jag blir fortfarande bättre och Markus Johansson kommer upp underifrån och då har vi plötsligt två stycken i toppen. Och så har det blivit bättre i förbundet och hur vi tränar och tänker teknikträning, säger Mattias Jons.

Reporter Alexander Lundholm
alexander.lundholm@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista