Typisk lunchmat. Arkivfoto: Scanpix

Asylsökande tyckte maten var för salt - blockerade vägen

1:18 min

Ungeför 30 asylsökande på Svanbacken utanför Delsbo satte sig vid två-tiden i går eftermiddag och blockerade vägen utanför boendet. Orsaken var att de tyckte att maten som de hade fått någon dag tidigare var för salt.

– Det var cirka 30 asylsökande som var missnöjd med maten och när pseronalen inte fick tag i mig eller min chef så blev de ännu mer missnöjda och gick ut och satte sig på vägen och blockerade bilar i båda körriktningarna, berättar Christer Sidfäldt, som är ansvarig på Svanbacken.

– De ville prata med mig men jag var tre mil därifrån så jag fick sätta mig i bilen och fara dit. Vi ringde polisen på vägen dit men innan polisen hade kommit dit så hade de lämnat vägen. När jag kom fram pratade jag med dem och det hela löste sig. De var missnöjda med att maten var för salt och de var missnöjda med en del andra saker också. Vi har förklarat för dem att det var ett underligt sätt att framföra sina önskemål på men vi har lyssnat på dem och vi ska försöka förbättra oss lite.

Det var väl en del bilar som inte kom fram under någon timme i går?

– Så var det nog. Det var runt 40-45 minuter som de satt på vägen, säger Christer Sidfäldt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista