Fia Nyström är en av poliserna som ska börja skriva på facebook. Foto: Magnus Hansson/Sverigesradio

Polisen i Gävleborg vill synas mer på Facebook

"Det ska bli spännande"
1:34 min

I höst kommer hela polisdistriktet Gävleborg finnas på Facebook. Än så länge är det bara polisen i norra Hälsingland som finns på internet, men det ska det bli ändring på nu. Fia Nyström, som jobbar i yttretjänst i mellersta Gävleborg, är en av dem som ska börja skriva på Facebook.

– Det är självklart jättekul. Det är ju ett nytt arbetssätt så det ska bli spännande att se hur det kommer gå. Vilken typ av information vi kommer lägga ut och så. Jag har ingen aning just nu, men vi kommer gå en utbildning snart så det kommer vi bli varse om, berättar Fia Nyström.

Det är den andra oktober som Fia Nyström och hennes kollegor, som ska börja skriva på Facebook, kommer gå en utbildning. I mitten av oktober kommer både polisen i mellersta och södra Gävleborg finnas på Facebook.

I norra Hälsingland har polisen varit aktiva på internet sedan knappt ett år tillbaka. Det kontot har i dag drygt 5200 följare och Fia Nyström tycker det är bra att polisen syns - även på sociala medier.

– Jag tror det kan vara jättebra. Dels i informationssyfte och dels i den hjälpande delen.

När polisen började använda sig av sociala medier kom en del kritik som handlade om att polisen skulle vara ute och lösa brott istället för att skriva på internet.

– Vi kommer inte sitta inne. Vi kommer vara ute och jobba i radiobil precis som vanligt, förklarar Fia Nyström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".