Religionslärare från Bromangymnasiet Hanna Borgljung Sara Hamren Mailn Blackmore Helena Nilsson. Foto: Hasse Persson/Sveriges Radio

Stort intresse för muslimer i Hudik

1:31 min

Islam är en växande religion i Sverige. Därför skapade församlingarna i Nordanstig och Hudiksvall programmet  "Hopp i ett mångkulturellt Sverige", där tanken var att lära mer om en religion som allt fler svenskar har kontakt med.

Programmet avslutades i går kväll, har innehållit både föreläsningar och samtal, bland annat med en av Sveriges främsta islamkännare - professor Jan Hjärpe.

Helena Nilsson, religionslärare Bromangymnasiet i Hudiksvall, kände sig inspirerad efter professor och islamkännare Jan Hjärpes föreläsningar om islam. 

– Det var intressant att han sa att "det finns lika många religioner som människor på jorden". Det tyckte jag var en viktig behållning, säger Helena Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista