Stefan Karlsson tycker att det är en viktig turnering, tävlingsledare. Foto: Agneta Sundberg / Sveriges Radio

Bandysäsongen är igång

"Det är en träningsturnering av rang"
1:25 min

Bandyns försäsong är i full gång och i dag gick startskottet för Champions Cup i Edsbyn. Totalt deltar 12 lag från Sverige och Ryssland, varav fyra kommer från Hälsingland. Trots att flera svenska topplag saknas har cupen en stor betydelse, tycker tävlingsledaren Stefan Karlsson.

– Jag tycker att det är en ganska viktig turnering. Det är inte i klass med World Cup, men det är en träningsturnering av rang. Du får ju möta bra motstånd, och det är en första värdemätare av var man står efter all försäsongsträning, säger tävlingsledaren Stefan Karlsson, som också är sportchef i Edsbyns IF.

Champions cup i Edsbyn startade klockan 10 i dag.

Men matchen mellan Rättvik och ryska Sibselmash hade inte lockat några horder av supportrar direkt och läktarna gapade tomma.

– Så hett är ju inte en sådan här träningsturnering för publiken, men är man intresserad av bandy så har man ju späckade dagar här.

Även om publiken uteblir tidvis, så har cupen en viss ekonomisk betydelse, inte bara för föreningen, menar Stefan Karlsson.

– Det är tolv fulla trupper som ligger här inklusive Edsbyn. Det är kanske 25-30 man i varje trupp som ska äta och bo. De bor också i Bollnäs och runt om här så det drar ju med sig en hel del positiva sidoeffekter också, säger Stefan Karlsson, tävlingsledare för Champions Cup, som i dag startade i Edsbyn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".