Ponnyn Nollan och kusken Camilla Forslund fick äran att inviga Hedenlänken på fredagen. Foto: Magnus Hansson/Sverigesradio

Efterlängtad väg invigdes i Bollnäs

1:41 min

I dag invigdes en helt ny väg i Bollnäs. Det är den så kallade Hedenlänken som går mellan riksväg 50 vid Sävstaås och Hedenområdet som ligger vid sjukhuset och räddningstjänsten i kommunen.

Efter många års diskuterande står Hedenlänken klar. En 1,7 kilometer lång vägsträcka som går mellan riksväg 50 och Hedenområdet. 


Arbetet med Hedenlänken inleddes vinter 2012 och nu, 35 miljoner kronor, senare ligger vägen färdig. Bollnäs kommun har stått för nästan 13 miljoner av  kostnaden och Trafikverket för resten.

– Det är värt varenda satsad krona för det här förbättrar oerhört mycket. Det blir bättre tillgänglighet för Hedenområdet och för de resenärer som åker över kommungränserna. Det blir snabbare kollektivtrafik till arbetsplatser och det blir bättre förutsättningar för alla företag i området, säger kommunalrådet Marie Centervall.

Några andra som väntat på den nya vägen är räddningstjänsten och ambulansen. De får nu en snabbare och säkrare utryckningsväg.

– Allt man kan göra för att korta tiden från det att larmet går till att man är framme är efterlängtat. Så är det ju, säger Johan Andersson från räddningstjänsten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista