John Inge Nilsson i Skutskär lider av en mystisk sjukdom. Foto: Staffan Mälstam / Sveriges Radio

Tre år utan diagnos trots mystisk sjukdom

1:33 min

För tre år sedan tvingades John Inge Nilsson i Skutskär säga upp sig från sitt jobb efter att han smittats av en okänd sjukdom. Men efter tre år har han fortfarande inte fått en diagnos, och varje dag tvingas han leva med sina smärtor.

– Jag har väldigt ont i armarna och en stickande känsla i näsa och hals och det bränner i hela ansiktet. Dagarna när det är som värst ligger jag i sängen i plågor, säger John Inge Nilsson.

För tre år sedan var han på semester i Turkiet och fick då ett bett på ena foten. Den svällde upp och varade och efter ett par månader kom smärtorna som han beskriver.

Han sökte då vård för första gången, och sedan dess har han träffat många olika läkare.

– Jag tror att det är mellan 26 och 27 stycken, säger John Inge.

Men ingen läkare har kunnat tala om för honom vad han lider av. Och i väntan på besked har han skickats runt på många ställen och fått många mediciner utskrivna, men inget har hjälpt.

Själv tror John Inge att bettet han fick utomlands har lett till besvären men någon ordentlig utredning på det har inte gjorts.

– Jag hoppas innerligt att jag ska få reda på vad jag har så jag kan bli frisk någon gång. Nu går jag mellan kök och sovrum om dagarna och kan inte göra ett dugg.

Och på grund av sin sjukdom tvingades han också säga upp sig.

– Jag fick inte vara sjukskriven mer än tre och en halv månad, och jag trivdes väldigt bra, så det var inte roligt, säger John Inge Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista