Inger Lognberg vädjar i brev till Migrationsminister Tobias Billström att Hanna Elias ska få stanna i Sverige. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio

Vädjar till Billström om Hanna Elias

Inger Lognberg: Vi ser det som enda möjligheten
1:15 min

Stödgruppen i Arbrå ger inte upp kampen för att Hanna Elias ska få stanna i Sverige. De vänder sig direkt till Migrationsminister Tobias Billström i ett brev och vädjar att han ska ompröva utvisningsbeslutet.

Kampen för att Hanna Elias ska få stanna i Sverige fortsätter. Hanna Elias som bor i Arbrå med sina två döttrar ska utvisas till Etiopien.

Men stödgruppen i Arbrå ger inte upp. Även de liksom Folkpartisten Peter Nordebo har JO-anmält Migrationsverket.

Stödgruppen vänder sig också till Migrationsminister Tobias Billström där de begär att familjen ska få uppehållstillstånd.

-- Vi ser det som enda möjligheten att han som den yttersta ansvariga för såna här frågor ska ompröva ärendet. Vi anser att det går stick i stäv med FNs barnkonvention och mänskliga rättigheter och barnens rätt i samhället, säger Inger Lognberg en medlem ur stödgruppen i Arbrå.

En minister brukar aldrig lägga sig i enskilda ärende för då blir det ministerstyre, vad vill ni uppnå med brevet?

– Vi är medvetna om att vi inte har ministerstyre, men han har det yttersta och övergripande ansvaret. Vi hoppas att man inser att lagen tolkats fel för rätt är det inte! säger Inger Lognberg bestämt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".