Anna Jörgensdotter och Ingrid Thyr från asylkommittén Gävleborg är delaktiga i Asylrätt 2014, en kampanj som vill sätta fokus på en förändrad asylpolitik. Foto: Frida Olsson/Sveriges Radio

De kämpar för en humanare flyktingpolitik

2:03 min

Asylkommittén i Gävleborg organiserar sig nu i kampanjen Asylrätt 2014. De vill skapa en mer human flyktingpolitik och menar att det är många behövande flyktingar som inte ges rätt hjälp och stöd.

Kampanjen Asylrätt 2014 ska drivas fram till valet 2014. Syftet är att förändra asylpolitiken i grunden och i dagarna engagerade sig även den politiskt obundna Asylkommittén i Gävleborg.

Anna Jörgensdotter och Ingrid Thyr från asylkommittén vill att fler engagerar sig och tror att det finns många i Gävleborg som skulle vara beredda att göra det.

– Det handlar om människors lika värde och mänskliga rättigheter. Det är en stor orättvisa som sker i samhället i dag, säger Anna Jörgensdotter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista