Misshandlade fotografen berättar

I går säkrade Bollnäs GIF en semifinalplats i bandyslutspelet efter att ha besegrat Västerås, men snacket efteråt handlade mest om bråk. En bollnäslärare blev misshandlad i paus, och en 17-årig västeråsyngling sitter nu anhållen misstänkt för grov misshandel. Och efter matchen blev SVT-fotografen Ulf Westergren överfallen. Vi träffade honom i dag på akuten där hans skador blev undersökta.

Det var efter matchen som Ulf Westergren upptäcker att några Västeråssupportrar försöker ta sig upp på Bollnäsläktaren för att mucka gräl. Ulf började filma det han såg. Men det gillade inte Västeråssupportrarna som försöker ta Ulfs kamera. Det uppstod en del tumult. Men efter en stund börjar Ulf gå därifrån. Det är då det första överfallet inträffar.

Under intervjun berättar Ulf Westergren att han fick mycket hjälp av Bollnäsfansen - men några poliser eller ordningsvakter hjälpte inte till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".