Edsbyn åkte på första förlusten

2:13 min

Efter fem raka segrar i säsongsinledningen tog det stopp för Edsbyn i onsdagens bortamatch mot Vänersborg i elitserien i bandy. Hemmalaget vann med 5-2 efter tre mål av den tidigare Edsbyn-spelaren Joakim Hedqvist.

I händelse av seger hade Edsbyn gått upp i serieledning och det började bra när Simon Jansson sköt 1-0 till gästerna i åttonde minuten. Joakim Hedqvist, fyrfaldig SM-guldvinnare med Edsbyn, kvitterade på frislag i 27:e minuten.

Vänersborg tog därefter ledningen på tilläggstid genom Christoffer Fagerström. Två utvisningar för hemmalaget i början av andra halvlek gjorde att Edsbyn tog initiativet och i 56:e minuten kvitterade Jonas Edling på straff.

Hedqvist slog dock till två gånger om - i 76:e och 78:e minuten - och säkrade hemmasegern. På tilläggstid fastställde Christoffer Fagerström slutresultatet 5-2.

David Karlsson, som har gjort flest mål i elitserien de två senaste säsongerna, ryckte i skytteligatoppen efter fyra mål när hans Villa-Lidköping vann med 8-3 hemma mot Vetlanda. Karlsson har gjort 17 mål på sex matcher.

Segern innebar att Villa-Lidköping gick förbi Edsbyn och är ny tabelltvåa, en poäng bakom Sandviken.

Hälsingederbyt mellan Bollnäs och Ljusdal slutade med 5-1-seger för hemmalaget. Jumbon Ljusdal har inlett säsongen med blott en poäng på fyra matcher.

TT
radiosporten@sverigesradio.se

Resultat, elitserien i bandy

Sirius-Kungälv 4-4 (1-2)

Sirius: Klas Nordström 3, Ilja Grachev. Kungälv: Fredrik Johansson, Axel Ekholm, Mikko Lukkarila, Ted Skoglund.

Publik: 778.

Bollnäs-Ljusdal 5-1 (3-1)

Bollnäs: Ville Aaltonen 2, Juho Liukkonen, Andreas Westh, Jimmy Lindgren. Ljusdal: Tobias Björklund.

Publik: 1 516.

Vänersborg-Edsbyn 5-2 (2-1)

Vänersborg: Joakim Hedqvist 3, Christoffer Fagerström 2. Edsbyn: Simon Jansson, Jonas Edling.

Publik: 1 791.

Villa-Lidköping-Vetlanda 8-3 (5-1)

Villa-Lidköping: David Karlsson 4, Daniel Andersson 2, Jesper Bryngelsson, Martin Johansson. Vetlanda: Joakim Andersson 2, Erik Ivarsson.

Publik: 2 759.

Västerås-Broberg-Söderhamn 5-2 (3-1)

Västerås: Jonas Nilsson 3, Mikael Olsson, Patrik Sjöström. Broberg-Söderhamn: Jesper Öhrlund 2.

Publik: 1 089.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.