Storklubbarna sliter i Gefle IF:s Pelle Olsson

7:49 min

Han har varit Gelfe IF trogen sedan 2005. Nu kan fotbollstränaren Pelle Olsson vara på väg bort från klubben.

– Det är först nu som det känns att det är skarpt läge. Jag förutsätter att vi kommer att veta inom den här veckan, säger Leif Lindstrand, ordförande för Gefle IF.

Ska han stanna eller gå? Det är frågan som Gefle IF:s fotbollstränare Pelle Olsson just nu brottas med. Sedan 2005 har han varit laget troget. Men nu är det flera klubbar som fått upp ögonen för Gefletränaren.

– Jag ser det inte som något märkligt att flera klubbar nu är intresserade av honom. Det vore märkligare om de inte var det, säger Leif Lindstrand, ordförande för Gefle IF.

Han menar att det i nuläget är helt och hållet upp till Pelle Olsson själv att ta ställning till om han vill vara kvar eller inte. Det är heller inte första gången som andra föreningar hört av sig och varit intresserade av honom.

– Då har han valt att stanna kvar av olika skäl. Det är först nu som det känns att det är skarpt läge – när det ryktas om de så kallade storklubbarna som är i farten.

Är det svårt att matcha storklubbarnas ekonomi?

– Där är det helt andra pengar som man pratar om. Men vi har lyckats utan att köpa de dyraste spelarna. Jag är övertygad om att vi kommer att lösa även tränarfrågan på något sätt med någon som inte tillhör de dyraste.

Ryktena säger att Pelle kanske kommer gå till Djurgården. Vad säger du om det?

– Det är väl ett möjligt ställe, där de nu söker ny tränare. Men det gör de även i Elfsborg och ytterligare några ställen.

När kommer ett besked?

– Jag förutsätter att vi kommer att veta inom den här veckan. Det är kort tid kvar till årsskiftet och en ny säsong, så det är bråttom för oss att kunna trycka på knappen och dra igång vår process också.