Många nöjda med den nya återvinningscentralen i Bollnäs

1:41 min

Efter att en helt ny återvinningscentral invigdes i Bollnäs för drygt sex månader sedan kan det redan nu konstateras att bollnäsborna blivit bättre på att återvinna. Renhållningsbolaget BORAB märker av en viss ökning av antalet besökare och de som kommer dit lägger oftast skräpet på rätt ställe.

– Det här var behövligt. Absolut. Och snyggt och fint är det här, säger besökaren Lennart Jonsson som tycker att skyltningen är klar och tydlig.

Det var i början av april i år som den nya återvinningscentralen i Bollnäs invigdes. 16 miljoner kronor har det kostat renhållningsbolaget BORAB att ställa den i ordning. En anläggning många verkar nöjda med.

Enligt BORAB har de allra flesta besökarna, likt Lennart Jonsson, bara positivt att säga. Och trots att det än så länge inte gjorts någon riktig utvärdering av antalet besökare märker personalen av att det är allt fler som hittar till centralen.

De som kommer till återvinningscentralen har också blivit bättre på att sortera sitt skräp. Det säger Frida Lövberg som jobbar på återvinningscentralen.

– Det finns mycket mer plats och är mer tydligt skyltat nu än tidigare. Tidigare var det mer kaos och folk överallt. Då hamnade mycket i fel container. Nu är det mycket tydligare skyltar och folk läser mycket bättre, säger Frida Lövberg.

Men allt är inte bara en dans på rosor en del ris har BORAB också fått.

– Det enda vi fått kritik för är våran risficka. Människor tycker det är jobbigt att kasta över räcket och hade hellre bara kunnat dra av skräpet från vagnen. Men på grund av säkerhetsrisken måste vi ha ett stängsel där så människor inte ramlar ner, förklarar Frida Lövberg.