Brynäs sålde sig för billigt

Brynäs förlorade mot gästande Färjestad med hela 2-6. Motståndarnas mål bara ramlade in och det kan till en del förklaras av av att Brynäs inte är komplett. Åtta spelare är skadade och det finns gott om luckor i laget som inte kan fyllas upp.

Ett skadedrabbat Brynäs, åtta spelare borta, såg därmed ut som en lättviktare mot en tungviktare som börjat veva på allvar.

– Vi bjuder på för många mål. Det blev alltför billigt och enkelt för motståndarna, kommenterar Brynäs tränare Tommy Jonsson,

Färjestad utnyttjade också Brynäs svaga punkt, en fjärdekedja med två juniorer, genom att trycka in de två första målen mot dessa.

Därmed blev det 1-0 till 1-2 efter mål av Pontus Åberg och Patrik Lundh. Dessutom passade Färjestad på när Brynäs inlånade forward Emil Larsson onödigt tryckte in Ole-Kristian Tollefsen och åkte ut på 2+10 minuter. Då tog det bara Färjestad 20 sekunder innan Marius Holtet skickade in 3-1.

De två mål som Brynäs ändå lyckades sätt in kom i numerärt överläge, när Brynäs tog ledningen efter 1.32 och reducerade i andra perioden.

I den sista perioden avgjorde Färjestad med tre mål.

Brynäs har varit svårslaget i höst, men har nu bara fyra poäng på de senaste fem matcherna. Frånvaron av en rad viktiga spelare kostar kraft och tappade poäng. Nu kom exempelvis tre av målen när laget hade sin fjärdekedja på isen.

TT
radiosporten@sverigesradio.se