51-åring anhölls för mord i Söderhamn

1:50 min

Polisen bekräftar nu att en man i Söderhamn i går kväll kunde gripas i sitt hem och anhållas som misstänkt för mord på den 62-årige man som under fredagskvällen hittades död i en lägenhet i ett flerfamiljshus vid Tallvägen i Söderhamn.

– Den gripne och anhållne är en 51-årig man från Söderhamn som var bekant till den döde. Han har anhållits som skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre graden av misstanke.

 Det säger Polisens presstalesman Mikael Hedström som i förundersökningens tidiga skede inte närmare vill gå in på vad det var som ledde polisen till den gripne. Polisen är också knapphändiga med uppgifter om den döde, eftersom alla anhöriga ännu inte kunnat underrättas.

 – Jag kan bara säga att det är en 62-årig man i Söderhamn som i fredags saknades av bekanta som då slog larm till polisen, säger han.

Mordutredningen har inletts

Hur och varför 62-åringen bragts om livet är enligt polisen ännu inte klarlagt, men såväl den polispatrull som under fredagskvällen först kom till lägenhet, liksom senare kriminaltekniker och rättsmedicinare är överens om att det fins indikationer på att mannen inte dött en naturlig död. Polisen måste nu därför senast tisdag stärka misstankarna mot 51-åringen, eller då släppa honom fri.

 – Därför förhörs nu den misstänkte, samtidigt som den döde förts till den rättsmedicinska enheten i Uppsala för obduktion. Vi tar också in så många vittnesuppgifter och andra spår som möjligt i syfte att kartlägga den dödes sista dagar i livet, säger Mikael Hedström.