Bollnäs kommun vill ha ett mer levande centrum

1:20 min

Bollnäs kommun vill höja mysfaktorn i centrum. Därför har en centrumfunktionär anställts som ska se till att det blir mer trivsamt. Den som ska göra det är Nuuradiin Ahmed.

– Jag tycker det är roligt. Det är bra för mig också att vara här vid torget och jobba och träffa många människor. Det är kul, säger Nuuradiin Ahmed.

Bollnäs kommun vill ha ett levande centrum och med tanke på att Brotorget ännu inte är klart vill kommunen försöka skapa en trivsam känsla på annat sätt. Därför har nu ett projekt startats, där integrationsenhet och tekniska förvaltningen samarbetar.  Ett projekt som kommer pågå till och med maj.

Karin Helin är ordförande i företagarföreningen Bollnäsdraget och hon är positiv till det anställts en centrumfunktionär:

– Dels har vi ju chansen att få en massa gjort. Dels kommer vi förhoppningsvis kunna knyta nya kontakter. För Nuuradiin Ahmed känner en massa människor som kanske inte varit i kontakt med oss tidigare. Vi tycker att det bara är kul och väldigt bra, konstaterar Karin Helin.

Det Nuuradiin Ahmed ska göra är tillexempel skotta snö, sanda och hålla igång eldkorgar som ska ställas ut. Och han vill ha ett utbyte med bollnäsborna. 

– Jag tror att jag kan hjälpa dem och de kan hjälpa mig. Jag tror att vi kan arbeta tillsammans, säger Nuuradiin Ahmed