Här kan det blomma i sommar

1:58 min

Som vi har kunnat berätta tidigare så ska koloniträdgården Trekanten i Gävle stänga eftersom Trafikverket vill göra ett säkrare banområde. Men nu har Gävle kommun hittat ett nytt område som skulle kunna bli en ny trädgård i centrala Gävle.

Det var för cirka två månader sedan som Trafikverket officiellt stängde koloniträdgården Trekanten, men än så länge har odlarna kvar sina redskap och fleråriga växter.

– Jag väntar på besked från kommuen, säger Jeza Said en av odlarna på Trekanten.

Ja, Jeza väntar på att få besked från kommunen om det blir någon ny koloniträdgård i Gävle, dit han kan flytta sina redskap och plantor. Den som vet heter Cristian Jansson och är parkingenjör vid Gävle kommun.

– Här växer det syréner och gullris och det finns lite gamla fruktträd, säger Cristian Jansson.

Nytt område
Det är ett område lite norr om Gävle som Cristian pratar om, vid Joakims backe. Det är före detta villatomter som är övergina sedan länge, och som nu ligger i anslutning till ett industriområde, som skulle kunna bli en ersättningsplats för odlarna på Trekanten. Men än så länge är det lite jobb kvar berättar Cristian Jansson.

– Vi väntar på ett pris vad det skulle kosta att göra i ordning området och så måste vi ha en kontakt med föreningen som vi kan jobba med, säger Cristian Jansson.

Joacim Lindwall
joacim.lindwall@sverigesradio.se