Besviken Erik Hamrén efter förlusten mot Portugal

1:54 min

Det blir inget VM för Sverige. Med ett hattrick sköt Cristiano Ronaldo Portugal till Brasilien.
– Just nu är det bara sorg, säger Erik Hamrén till Radiosporten.

Efter de första 45 mållösa minuterna levde fortfarande hoppet om en Brasilienresa för Sverige.

Och inledningen av andra halvlek lovade gott - Zlatan Ibrahimovic tryckte sig förbi sin back och serverade Sebastian Larsson. Men Sunderland-mittfältarens skott från nära håll räddades av målvakten Rui Patricio.

– Vi hade behövt ett mål av "Seb" där, säger Erik Hamrén till Radiosporten.

Bara minuten senare fick istället Portugal chansen. Och den tog de. Passningsgeniet Moutinho släppte bollen perfekt till Ronaldo, som löpte förbi Martin Olsson. Med vänsterfoten avslutade han kliniskt, och vägen till VM blev genast mycket längre för Blågult.

Med 20 minuter kvar tändes dock hoppet. Kim Källström skruvade in en hörna och Zlatan nådde högst. Kvitteringen innebar att Sverige behövde ytterligare två mål för att säkra VM-biljetten.

Och mer skulle komma. Fem minuter efter 1-1-målet lyfte taket på Nationalarenan. Sverige fick frispark en meter utanför straffområdetsgränsen. Zlatan la upp bollen och tryckte till. Bollen satt stenhårt i vänstra hörnet och helt plötsligt hade Sverige en hand på VM-biljetten igen.

Men då klev Ronaldo fram på allvar. Med knappa kvarten kvar löpte han sig fri till höger och avslutade med vänstern igen. Den här gången satt bollen i högra hörnet.

Två minuter senare var det dags igen. Portugal vann bollen vid mittcirkeln och satte upp Ronaldo på nytt. Den här gången rundade han Isaksson och tryckte upp den i nättaket. Ridå, Sverige.

Med sina tre mål släckte alltså Ronaldo det svenska VM-hoppet och det blir istället Portugal som får resa till Brasilien nästa sommar.

– Just nu är det bara sorg. Det är en stor besvikelse. Vi gör det bra i andra halvlek och visar moral som kommer igen. Usch, man har haft bättre dagar på jobbet, suckar Hamrén som ännu inte tänkt på framtiden.

Erik Hamréns kontrakt går ut vid årsskiftet.