1 av 2
Här på bakgården till den gamla järnaffären i Kilafors utspelar sig Sme-Pärs julkalender. Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio
2 av 2
Nils Hedberg, Eric Dellkrantz och Kristoffer Olsson ser fram emot premiären av Sme-Pärs julkalender. Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio

Annorlunda julkalender i Kilafors

Kristoffer Olsson: Det är spännande
1:44 min

I dag, första advent, är det premiär för en annorlunda teaterföreställning i Kilafors. Den heter Sme-Pärs julkalender och det är en pjäs uppdelad i fyra avsnitt.

Det är bakom Kilafors gamla järnaffär som "Sme-Pärs julkalander" utspelar sig. Där på bakgården kommer det varje adventssöndag fram till jul spelas upp ett nytt avsnitt i följetången som handlar om jakten på den försvunna julstämningen.

Kristoffer Olsson och Thomas Lothström har skrivit manus till den här föreställningen och Kristoffer som även är med som skådespelare gillar det här sättet att jobba på.

– Det är spännande och man får verkligen tänka. Vi har fått välja saker i föreställningen som vi lägger lite större vikt vid, som man vill veta mer om. Vi vill att publiken ska känna att de vill se hur det kommer att sluta, förklarar Kristoffer Olsson.

Med tanke på att den här föreställningen är uppdelad i fyra avsnitt är det alltså en fördel för publiken om de kan ta sig till Kilafors fyra söndagar i rad. Men det är inte ett måste.

– Det blir en liten resumé i början av varje avsnitt. Om man har missat ett avsnitt får man en liten förklaring på vad som hänt, berättar Kristoffer Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".