Bollnäs, Foto: TT
Bandy

Bollnäs i ekonomisk kris – alla spelare fria att lämna

2:42 min

Bollnäs bandylag är i ekonomisk kris. Spelarnas löner ska nu sänkas och samtliga är fria att lämna klubben omgående.

– Jag blev lite chockad när jag hörde det, säger Bollnäs lagkapten Andreas Westh till Radiosporten.

Bollnäs har haft en tung säsong, både sportsligt och ekonomiskt. I tabellen ligger laget på nionde plats och åskådarantalet på Sävstaås har sjunkit. Därför vill klubben nu sänka spelarnas löner för resten av säsongen.

Spelarna har enligt uppgift fram till den 15 januari på sig att hitta nya klubbar. Andreas Westh förklarar vad som händer i klubben:
– De vill skära ned på våra spelarlöner sista månaderna av säsongen. I dagsläget tycker jag att det är ett lite väl drastiskt beslut. Det handlar om ganska mycket pengar och vi tycker inte det är rimligt.

Andreas Westh hoppas att detta inte ska påverka spelarna negativt på isen.

– Vi krigar just nu för att ta oss till slutspel och jobbar varje dag på träningarna, jag tror att detta sluter oss samman.

Till helgen ska spelarna har ett möte med styrelsen för att fortsätta förhandlingarna.

Men Bollnäs ordförande Jan Isaksson säger till ljusnan.se att ekonomiska krisen är akut.
– Läget blir allt värre, hade vi vetat hur säsongen skulle utvecklas hade det kommit tidigare. Nu måste vi helt enkelt sänka våra kostnader. Vi har lite av en medgångspublik och har tappat flera hundra tusen kronor i publikintäkter under säsongen, säger Isaksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista