Jan Isaksson. Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio
Bandy

Jan Isaksson, ordförande Bollnäs: Supportrarna får ta på sig lite av ansvaret

Hör hela intervjun med Jan Isaksson
4:24 min

Jan Isaksson berättar att han flera gånger sedan i augusti när han blev ordförande, har påtalat de ekonomiska problemen som Bollnäs bandy står inför.

Varningen från Bandyförbundet om att Bollnäs bandy hade ekonomiska problem togs inte på tillräckligt stort allvar i höstas. Och nu står Bollnäs bandy inför en ekonomisk kris som tvingar dem att sänka spelarnas löner.

– Det är inget roligt att behöva bryta ett kontrakt. Men ser man det över tid, så rör det sig inte om jättemycket pengar. Men det är aldrig populärt att sänka lönerna, säger Jan Isaksson som inte vill inte gå in på hur mycket pengar det rör sig om.

Är det risk att Bollnäs inte kommer att spela bandy i högsta ligan framöver?

– Det hoppas jag inte. Men gör man ingenting så ökar ju risken. Jag förstår att supportrarna är oroliga. Samtidigt så får supportrarna ta på sig lite av ansvaret, för lite av en medgångspublik kanske man är. Och publikintäkter är viktiga för oss.

Bortfallet av publikintäkter rör sig om "några hundratusen", enligt Jan Isaksson. Han säger att bortfallet i samband med sämre sponsorintäkter och ökade kostnader har lett till dagens situation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".