1 av 2
Urban Persson, ordförande Bollnäs Alpina hoppas att Bollebacken kan öppnas nästa helg. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio
2 av 2
Barnbacken till vänster på Bolle lyser grön. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio

Gröna vintern ekonomiskt kännbar för Bollnäs Alpina

Urban Persson: Deprimerande eftersom vi inte kunnat öppna
1:33 min

Den gröna vintern är ekonomiskt kännbar för de som är beroende av kyla och snö. Dit hör Bollnäs Alpina som driver Bollebacken.

Hittills har säsongen varit ett riktigt bakslag säger ordförande Urban Persson.

Bollnäs Alpina hann köra en sväng med snökanonerna när det var kallt en period. Sen kom värmen och stora delar av nedfarterna lyser därför gröna. Den del som klubben hann spruta med snö är hårt packad och glashal eftersom det regnat och fryst om vartannat.

– Det är deprimerande för vi har inte kunnat öppna anläggningen för allmänheten. Det är så hårt och så halt och ramlar man så kommer man aldrig att stanna nå mer. 

Men nu kommer kylan säger Urban Persson och han tror att backen kan öppnas för allmänheten nästa helg.

– Från ikväll fredag kan vi starta snökanonerna. Enligt väderprognoserna ska det bli kallt hela nästa vecka och då har vi hela anläggningen snölagd och kan öppna nästa helg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".