Tom Bungner har tröttnat på bilisterna som kör på gång- och cykelvägen. Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio

Tom Bungner är arg på bilister som kör på gång- och cykelväg i Bollnäs

"Jag vill inte bli överkörd"
1:16 min

Nu får det vara nog med bilåkandet på gång- och cykelvägen ovanför Kilbergsskolan på bostadsområdet Ren i Bollnäs. Det tycker Tom Bungner, åtta år, som skrivit ett brev till kommunen för att få till en förändring.

– Jag vill inte bli överkörd av de jävla bilarna som åker här, säger en arg Tom Bungner där han står lutad över sin cykel på gång- och cykelvägen.

Huset ligger på en höjd och nedanför den finns låg- och mellanstadiet Kilbergskolan. För att ta sig dit är det många barn som använder gång- och cykelvägen. Men även bilister alltså och en gång blev Tom Bungner rädd.

– Jag var ute och cyklade och då stannande jag med cykeln och hoppade av och precis då kom det en bil, förklarar Tom Bungner. 

Nu har Tom Bungner tröttnat på bilåkandet på gång- och cykelvägen och har därför skrivit ett brev till kommunen där han påpekar att han och hans tre syskon är rädda och arga. Han vill därför att kommunen gör något åt situationen.

Vad skulle det betyda för er barn om bilisterna slutar köra på gång- och cykelvägen?

– Det skulle kännas bättre, säger Tom Bungner.

Texten uppdateras under fredagen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".