Facebook på surfplatta. Bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Toppolitiker i Ljusdal utsatt för porrattack

Kommunpolitikern: Jag blev så chockad att jag skakade i hela kroppen
0:21 min

När Ljusdals toppolitiker Helena Brink (C) såg vad någon hade lagt upp på hennes privata Facebooksida fick hon en chock.

– Det var en porrbild. Jag blev så chockad att jag skakade i hela kroppen.

Det var i tisdags som flera personer började höra av sig till Ljusdals centerpartistiska kommunpolitiker Helena Brink.

– Jag blev kontaktad av en bekant som undrade vad det var för hemsk bild jag hade lagt upp på min Facebooksida. Jag förstod ingenting. Det var en porrbild. En naken sexbild på en man.

Vad tänkte du när du såg den?

– Jag blev så chockad att jag bara skakade i hela kroppen och blev alldeles kallsvettig. Sen kom ilskan. Man blir förbannad helt enkelt. Det är så fruktansvärt kränkande.

Nu har Helena Brink polisanmält händelsen. Under dagen har hon även fått stöd från människor hon träffat. Händelsen har skapat en debatt i kommunen, berättar hon.

– Det här handlar inte bara om mig som politiker, utan även om mig som privatperson. Min Facebooksida är min privata sfär där jag lägger ut saker när jag vill och har lust. Att någon annan helt plötsligt kan gå in och ändra på min sida och lägga upp hemska bilder tycker jag är fruktansvärt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".