Jan Isaksson, ordförande i Bollnäs GIF. Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio

Bollnäs bandyspelare erbjöds sänkta löner

0:32 min

Styrelsen för Bollnäs Bandy samlade i går spelarna och föreslog att lönerna skulle sänkas med 10 procent för var och en. Allt i ett försök att komma till rätta med klubbens vacklande ekonomi.

Lönesänkningen är nödvändig, men det var inget populärt förslag. Det säger Jan Isaksson, ordförande i Bollnäs Bandys styrelse.

 – Nej, det är klart att spelarna försökte fråga oss om det inte finns andra lösningar eller om lönesänkningen inte kunde göras mindre. Men vi är i ett sådant ekonomiskt läge att vi inte kunde gå med på det, säger han.

Ingen hotade att sluta

 Enligt Jan Isaksson var spelarna samarbetsvilliga och ingen hotade med att sluta till följd av de sänkta lönerna, säger han:

 – Nej, vi talade om framtiden, men det förekom inte några hårda ord mellan oss.

Klart är emellertid att lönesänkningen inte ensamt räcker för att räta upp klubbens trassliga finanser, konstaterar Jan Isaksson:

– Det visste vi redan före mötet. Lönesänkningarna är bara en av flera pusselbitar som behövs för att vi ska kunna sanera vår ekonomi, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista