1 av 5
Just nu sammanställer Stefan Norberg alla synpunkter till ett förslag som visas de kommande månaderna. Trafikverkets gamla reservat öster om järnvägen försvinner, istället blir huvudleden längs med järnvägen från skolan och ca 3 km till Sör-Våga. Det öppnar plats för ny bebyggelse. Susan driver restaurang vid riksvägen 83.
2 av 5
Riksväg 83 genom Järvsö är trång och har mycket tung trafik.
3 av 5
Ny översiktsplan för Järvsö öppnar för ny bebyggelse, Stefan Norberg, planingenjör vid kommunen
4 av 5
Susan som har restaurang längs riksväg 83 i Järvsö ser fram emot färre tunga fordon om vägen flyttas.
5 av 5
Mae tycker att den tänkta genomfarten längs järnvägen är för trång att ta emot all tung trafik.
Nya planer på gång i Järvsö

Öppning för ny genomfart i Järvsö

1:29 min

Ljusdals kommun gör nu en ny plan för att kunna flytta trafiken på riksväg 83 genom Järvsö samhället. Det görs i en översiktplan som kan ge plats för all trafik parallellt med järnvägen. Ett viktigt beslut för Järvsö som i årtionden delvis förlamats av att ingen riktigt vetat hur genomfarttrafiken ska kunna gå nån gång i framtiden. Den tunga trafiken ska undan, Stefan Norberg är planingenjör på kommunen:

Just nu sammanställer planingnejör Stefan Norberg alla synpunkter till ett förslag som visas de kommande månaderna. Trafikverkets gamla reservat öster om järnvägen försvinner, istället blir huvudleden längs med järnvägen från skolan och ca 3 km till Sör-Våga. Det öppnar plats för ny bebyggelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista