Stina Wollters krav för nya radioprogrammet

0:49 min

När tidigare Gävlebon Stina Wollter skulle återvända till P4 var kraven tydliga. Hon ville ha tid med människor. Och göra hembesök.

– Jag kan hamna var som helst.

I går kväll hade "Söndagarna med Stina Wollter" urpremiär i P4.

– Det här är mitt drömprogram. Jag hoppas att det blir som ett återkommande vardagsrum att stiga in i, där det ständigt pågår ett bra samtal som kan starta upp känslor.

Detta är långt ifrån första gången som Stina Wollter tar plats bakom en mikrofon på Sveriges Radio. Tidigare har hon jobbat mycket med program där lyssnarna har fått höra av sig, ett moment hon ville behålla. Men hon hade även fler krav.

– Att få prata längre med en människa. Antingen har en person besökt mig i studion, eller så har jag åkt och hälsat på någon.

Tipsen ska komma från lyssnarna, berättar Stina Wollter. Och responsen har inte låtit vänta på sig.

– Det är som att rusa in i en famn. Under "Karlavagnen" tror jag att det byggdes upp en relation. Det blev en kärlekshistoria i och med att lyssnarna varje vecka hörde min röst. En relation som blev avbruten. Nu kör vi bara vidare.

Om du ska göra hembesök kanske du kommer till Gävleborg också?

– Absolut. Jag kan hamna var som helst. Det var också ett av kraven: att jag skulle få hälsa på hos folk. Den hungern väcktes hos mig i "Karlavagnen". Att besöka människor, slå mig ner i deras soffor och bläddra i deras album. Det är också en reaktion mot kändistätheten i medier. I mitt program vill jag lyfta de som inte nöter tv- och radio-sofforna i vanliga fall. Deras röster är oerhört viktiga.

"Söndagarna med Stina Wollter" sänds varje söndag kl 22.00 - 00.00.