Det var på lördagskvällen den 14 december som en 33-årig man hittades död vid Björktjäratjärn i Bollnäs. Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio
Mordet i Björktjäratjärn

33-åring dog av ett flertal knivhugg

1:42 min

Den 33-årige mannen som mördades vid Björktjäratjärn i december dog av knivhugg. Det bekräftar kammaråklagare Christer Sammens för P4 Gävleborg på tisdagen.

– Han har ett flertal knivhugg som lett till att han förblödit och avlidit, berättar Christer Sammens.

Det var det 14 december förra året som en 33-årig man dödades av ett flertal knivhugg intill en gång- och cykelväg vid Björktjäratjärn i Bollnäs. Två män - en 21-årig och en 27-årig man - greps direkt på platsen. De sitter nu häktade på sannolika skäl misstänkta för mord.

Enligt Christer Sammens ska det hela handla om någon form av uppgörelse mellan de tre männen.

Den nu misstänkte 21-åringen hade en lindrig skottskada i benet när han greps och enligt Sammens är det den nu avlidne mannen som skjutit honom. Men trots det kommer åklagaren sannolikt väcka åtal för mord.

– Jag ser inget skäl till att inte göra det. Även om det har inletts med någon form av skottlossning menar jag att det är hur det utvecklats sig sedan som kommer ha betydelse för ett åtal, säger Christer Sammens.

Enligt åklagaren bekräftar de båda männen i förhör till det yttre vad som hänt. Men i vissa detaljer har de olika beskrivningar om skeendet. Vad det handlar om vill inte Christer Sammens gå in på. 

Båda männen nekar till brott. Ett åtal ska vara väckt senast på torsdag, men det kommer inte ske.

– Jag kommer begära förlängning i 14 dagar. Jag är lite beroende på provsvar och liknande innan jag kan väcka något åtal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista