Yoomi Renström blev upprörd när hon hörde om mailet. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio

Alfta simhall "stänger" i bluffmail

1:37 min

I går fick tidningen Ljusnan ett mail undertecknat av Christer Engström, kommunchef i Ovanåker där det stod att Alfta simhall ska stängas. Så är inte fallet och mailet verkar vara ett av många bluffmail som uppmärksammats den senaste tiden.

Yoomi Renström hörde talas om mailet för första gången när Ljusnans redaktion ringde upp henne och frågade om planerna på att stänga simhallen i Alfta verkligen var på riktigt. Det verkade konstigt eftersom simhallen just nu håller genomgår renoveringar och görs om.

 – Vi håller på och renoverar den och planerar att öppna en sprillans ny simhall i vår så det var oerhört överraskande att diskussionen kom men däremot förstår jag kanske att den kom i samband med att vi haft diskussioner om att lägga ner den simhall som finns i Edsbyn men det var oerhört obehagligt att det här blev, säger Yoomi Renström som är socialdemokrat och kommunalråd i Ovanåker.

Vad vet du om det här mailet då?

– Ljusnan ringde mig och frågade om det låg något att vi skulle lägga ner Alfta simhall och då tänkte jag först att de sagt fel men det visade sig att så var det inte. Det jag tycker är obehagligt är att om någon gör på det här viset så sätter de ju igång diskussioner och debatter som inte är sanna och jag antar att det här inte är första gången men det sätter ju en obehaglig stämpel på hela den diskussionen i kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista