Chefredaktör Tim Andersson med sin nya kulturtidskrift, Magasin 21. Foto: Frida Olsson/ Sveriges Radio

Gävleborg får nytt kulturmagasin

1:07 min

Gävleborg får nytt kulturmagasin. Initiativtagarna vill bredda synen på kultur och hitta nya sätt att skriva reportage på.

– Ambitionen är att experimentera med formen, reportageskrivandet i Sverige är generellt rätt trist, säger Tim Andersson, chefredaktör.

Reportagen i Magasin 21 måste inte handla om den kultur som andra tidningar skriver om i länet. I stället vill man hitta de historier som inte berättas.

– I reportagen använder vi kulturbegreppet i bredast möjliga mening, det vill säga all mänsklig aktivitet. Det kan handla om vad som helst eller vem som helst som vi tycker är intressant, det behöver inte vara kultur i snäv mening, säger Tim Andersson.

Magasin 21 har hittills släppts i ett nummer, gratis runt om i länet, men tidningen ska på sikt bli prenumerationsbaserad för att täcka sina kostnader. Ambitionen är att satsa mer på prenumeration och mindre på annonsförsäljning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista