Erik Pettersson, Foto: TT
Bandy

SAIK:s Erik Pettersson debuterar i VM-truppen

2:46 min

Bandytalangen Erik Pettersson blev kvar i SAIK tack vare externa sponsorer. Nu är han uttagen i truppen till bandy-VM som avgörs i Irkutsk i Ryssland.

– Det ska bli hemskt roligt att få åka iväg och debutera som 18-åring i Irkutsk där det finns ett stort bandyintresse, säger Erik Pettersson.

Vad trodde du att du hade för chanser att komma med?

– Alla som kommer med i 25:an-truppen har ju en chans att komma med. Men man kan aldrig vara säker. Jag känner att jag gjort bra ifrån mig hela säsongen.

Hur känner du inför att vara en av de yngsta?

– Overkligt. Jag försöker att inte tänka så mycket på det. Jag försöker att tänka att jag har samma förutsättningar som alla andra, även om jag är så mycket yngre. Men det är roligt att höra det från alla håll - att det är häftigt.

Hur känner du inför att vara med i en trupp där många varit med länge?

– Det känns skönt så klart. Att man kan få mycket feedback. Sedan är det en trupp med mycket rutin, så det är lite svårt att komma in som nykomlig och ta för sig. Man är lite tillbakadragen när man kommer in som ny i ett lag. Jag ska försöka ta för mig så mycket som möjligt. Och ta hjälp av de rutinerade spelarna så mycket som möjligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista