K-G Myrberg är den mordmisstänkte 21-åringens nye advokat. Foto: Magnus Hansson/ Sveriges Radio

Mordmisstänkt får ny advokat

1:43 min

Den 21-årige mannen från Bollnäs som sitter häktad misstänkt för mord på en 33-åring man vid Björktjäratjärn har fått en ny advokat. Det är K-G Myrberg som även tidigare försvarat mannen. 21-åringen är även misstänkt för att ha skottskadat en man i Söderhamn i början av december.

– Han förnekar brott. Både när det gäller mordet i Bollnäs och skjutningen i Söderhamn. Han har lämnat väldigt detaljerade berättelser när det gäller båda händelserna. Och är det så, som vi hoppas, att hans berättelser styrks av den tekniska utredningen har jag oerhört svårt att tänka mig att det går att döma honom för något av de här brotten, säger försvarsadvokat K-G Myrberg.

Det var den 14 december förra året som en 33-årig man knivhöggs till döds vid Björktjäratjärn i Bollnäs. Två män, den 21-årige mannen och en 27-åring, greps på platsen och sitter nu häktade på sannolika skäl misstänkta för mord. Båda männen nekar till brott. Enligt åklagare Christer Sammens är det någon form av uppgörelse som skett mellan de tre männen på platsen.

– Man har träffats för att diskutera vissa frågor, konstaterar 21-åringens advokat K-G Myrberg.

På fredagen gick åtalstiden ut, men åklagare Christer Sammens har begärt och fått förlängd åtalstid. 21-åringen gick med på det medan 27-åringen krävde en ny häktningsförhandling. Han omhäktades på fredag eftermiddag. Nu ska åtala vara väckt senast den 30 januari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista