Här virkas det lekplatser! Foto: Helena Brusell/Trolska Skogen

De virkar en lekplats för barnen

5:36 min

I helgen deltog ett 20-tal entusiaster i Mellanfjärden i Hälsingland i en workshop där de lärde sig att virka.

Tanken är att de ska virka en hel lekplats som ska hängas upp i Trolska skogen i sommar.

Helena Brusell driver Trolska Skogen, en förening från Mellanfjärden i Hälsingland. Hon bjöd in Berit Wilkmar, en konstnärinna från Skåne, som var den första i Sverige som virkade en hel lekplats efter en japansk modell, till workshopen i lördags och intresset var jättestort.

–  Den här kursen lade jag ut på kvällen och på morgonen var den fullbokad. Folk mailar och ringer och vill vara med och virka. Det är jättespännande och roligt!

Vet du redan nu hur det kommer att se ut?

– Ja, vi vet ungefär. Det blir som ett interaktivt konstverk. Vi är så många som är med och virkar under de här 20 veckorna, så vi vet ju inte helt slutresultatet, säger Helena Brusell.

– Det kommer att bli som ett klätternät som man sätter mellan träden. Man virkar liksom in träden. Man kan virka in allt man vill har vi förstått nu under den här helgen. Ett stort mjukt konstverk för barnen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista