Ta chansen att köpa ditt eget bergrum. Rummet på bilden är inte det som är till salu. Foto: Lars Pehrson / TT

Köp ett bergrum - så funkar det!

5:48 min

Har du alltid drömt om att äga din egen bunker? Den drömmen kan snart gå i uppfyllelse. Just nu håller Fortifikationsverket på att förbereda ett bergsrum strax norr om Gävle för försäljning.

– Vi har haft köpare som varit IT-företag eller företag som haft säker förvaring i dem eller mindre industrier som är betjänta av att inte ha så mycket insyn, säger Ida Åsberg som jobbar med att sälja fastigheter på Fortifikationsverket.

Det kommer ut bergrum till försäljning med jämna mellanrum och i slutet av 2012 såldes ett bergrum i Hudiksvallstrakten till en privatperson, berättar Ida Åsberg.

Och hur superhemligt är det här bergrummet, får man avslöja sådant?

– Ja när det är sålt så är det inte hemligt längre. Det är sålt till en privatperson och var plomberat och det var ungefär 550 kvadratmeter.

Och om man missade det tåget så finns det fler chanser i vårt län?

– Längre fram kommer det att komma en försäljning av ett bergrum nordost om Gävle och det är lite större, det är ungefär 1900 kvadratmeter och där arbetar vi med att förbereda oss för försäljning.

Vad kommer utropspriset att vara?

– Vi har inga utropspriser utan man kan se på Fortifikationsverkets hemsida så börjar budgivningen från noll och så budar de som deltar upp till det pris som någon är villig att köpa det för.

När kan man lägga sitt första bud?

– Det kommer nog att dröja ungefär ett år. Det tar ett tag att göra fastighetsbildningar så det dröjer lite innan man kan hitta det på vår hemsida.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista