Sandvikenspelaren Erik Pettersson gör VM-debut i Sibirien. Foto: Claudio Bresciani / TT

Landslagsdebutant ser fram emot bandy-VM

1:35 min

På söndag inleds bandy-VM i ryska Irkutsk. Sverige tillhör som vanligt ett av favoritlagen. I år finns fyra spelare från våra länslag med i landlagstruppen. En av dem är 18-årige sandvikenspelaren Erik Pettersson som gör VM-debut. Gävleborsnytt fick tag på honom på plats i Sibirien.

– Det känns mycket bra. Jag var lite pirrig innan vi skulle åka iväg, men nu har jag hunnit koppla ihop mig med grabbarna. Nu känns det väldigt bra, konstaterar Erik Pettersson.

Natten till onsdagen, svensktid, anlände den svenska truppen till Irkutsk. Än så länge har de bara genomfört ett par lättare träningspass för spelarna har haft en del problem med tidsomställningen. De ligger åtta timmar före oss.

– Det är klart att det tar på kroppen och psyket men nu har vi börjat komman in i det hela så nu känns det bra, säger Erik Pettersson som verkar anpassat sig bäst av alla.

Hans landslagskollega Per Hellmyrs skriver på Twitter i dag att Pettersson är den enda som sovit natten till idag.

– Ja, de frågade mig i morse om jag hade sovit någonting och då sade jag att jag sovit ganska bra. Det hade de flesta inte gjort. Då kom det ut på Twitter, skrattar Erik Pettersson.

På söndag inleds alltså bandy-VM och Sverige ställs mot Finland i första matchen.

– Det ska bli intressant. Det är ju ett bra lag så det kommer bli en tuff match. Förhoppningsvis ska vi kunna inleda på ett bra sätt, säger Pettersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista