Nytt rån mot matbutik i Gävle - hotade personalen med kniv

Mataffären Viking närköp i Bomhus utsattes för ett väpnat rån i går kväll. Det var vid 20-tiden som två unga, maskerade män kom in i butiken för att råna den på pengar. Den ena personen hotade personalen med en kniv. Rånarna kom över en mindre summa pengar.

Efter rånet flydde flydde de maskerade männen från platsen på cykel i riktning mot Upplandsleden. Nu under morgonen kommer polisen att genomföra en teknisk undersökning och brottsplatsen är avspärrad. Ingen person kom till fysisk skada vid rånet och polisen har i nuläget ingen misstänkt för rånet.

Polisen letar i omgivningarna och skickar i dag en polishund till platsen för att göra ett så kallat saksök. Det inntebär att man letar efter föremål som kan ha slängts längst vägen, exempelvis kniven som användes vid rånet.

Det här var det fjärde rånet mot en matbutik på kort tid i Gävle.

- Det är förmodligen samma konstellation. Vi vet inte om det är samma gärningsmän, men det kan finnas ett samband mellan rånen, säger Göran Lyrberg, vakthavande befäl vid Gävleborgspolise till P4 Gävleborg.

Eftersom rånarna var maskerade var deras ålder svår att uppskatta, men enligt Göran Lyrberg var de troligtvis i 20-årsåldern.

Mer information inom kort...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista