1 av 2
Jesper Söderbäck har sparkats från jobbet som huvudtränare för Ljusdals BK. Foto: Magnus Hansson/SR
2 av 2
Yvonne Oscarsson. Foto: Sveriges Radio
Bandy

Ljusdals BK sparkar tränare utan styrelsens stöd

Yvonne Oscarsson, ordf LBK: Ovärdigt avslut för Söderbäck
7:24 min

– Att ge huvudtränaren sparken är ingenting som jag står bakom. Tvärtom har styrelsen fattat ett annat beslut, säger Yvonne Oscarsson, ordförande i Ljusdals BK.

Vad känner du spontant när du fick reda på detta?

– Jag tycker att det är otroligt allvarligt, eftersom man sätter demokratiska spelregler ur spel. Det finns en ordning i en förening likaväl som det finns på andra ställen i samhället. Det är styrelsen som ska styra och leda klubben  och fatta beslut. Och detta är satt ur spel. Det är otroligt allvarligt.

Yvonne Oscarsson, som är på semester över det extra årsmötet, vet inte vad klubbens styrelse kommer att göra åt situationen. Hon avgår dessutom som ordförande den 3 februari.

Vad syftade Magnus Persson när han sa till Ljusdalsposten att det var "för mycket tok" i föreningen?

– Det får nog han utveckla i så fall. Det jag vet är att senaste tiden, sedan vi bytte klubbchef så har styrelsen inte haft kontroll över ekonomin längre. Förra klubbchefen hade total koll och det har vi förlorat lite under bytet.

– Men han får utveckla vad han menar med sådana ord. Jag brukar inte använda sådana ord överhuvudtaget.

Finns det några tankar hos dig att sparka klubbchefen Magnus Persson efter detta utspel?

– Nog tycker jag väl att styrelsen skulle fundera. För att går man emot stora beslut som styrelsen tar, så må det väl i rimlighetens namn bli konsekvenser. Så nog tycker jag att styrelsen bör diskutera det.

Björn "Böna" Eriksson och Patrik Larsson blir ny tränarduo i Ljusdals BK.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".