Ljusdals klubbchef, Magnus Persson, anser att han fått okej av styrelsen att sparka huvudtränaren Jesper Söderbäck. Foto: Magnus Hansson/Sverigesradio.
Bandy

Ljusdals klubbchef: Jag fick stöd av styrelsen

4:22 min

Ljusdals klubbchef Magnus Persson anser att han har styrelsens stöd i beslutet att sparka lagets huvudtränare Jesper Söderbäck. Klubbens avgående ordförande Yvonne Oscarssons skarpa kritik mot det beslutet, vill han inte kommentera.

Det var i går det blev känt att Ljusdals unge tränare Jesper Söderbäck fått sparken. Istället kommer nu Ljusdals förre tränare Björn "Böna" Eriksson och Patrik Larsson, som hoppade av som tränare för Bollnäs i november, ta över ansvaret för laget.

Ett beslut som Yvonne Oscarsson, som avgår som klubbens ordförande den 3 februari, är starkt kritisk mot. Enligt henne har styrelsen beslutat att Jesper Söderbäck skulle få mer stöttning som huvudtränare. Inte sparkas.

Men den bilden har inte klubbdirektören. Innan han tog beslutet att byta tränare var han i kontakt med styrelsen och enligt Magnus Persson fick han ett okej. Men han vill inte kommentera Oscarssons kritik.

- Vi får sätta oss ner och reda ut det här med Yvonne och styrelsen. Men jag kommenterar inte hennes uttalande. Det får stå för henne.

Anser du att du haft styrelsens stöd i ditt beslut att byta tränare?

– Jag har fått ett okej som jag jobbat efter. Så det anser jag, säger klubbdirektören Magnus Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista