Malin-My Wall och hennes Lönneberga kvartetten underhöll barnen på kulturens dag. Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio

Klassisk musik för barn på kulturens dag i Söderhamn

1:35 min

Ung som gammal bjöds in till en dag i kulturens tecken i Söderhamn i går. Då firades nämligen kulturens dag med en massa aktiviteter på Kulturens hus. Bland annat kunde man lyssna  till Lönneberga kvartetten som gick hem hos barnen. Bland annat syskonen Hulda och Benjamin Eklund gillade den.

– Jag tyckte det var bra för att jag gillar musik, säger åttaårige Benjamin Eklund efter föreställningen.

– Det var roligast när farfar bar mig, fyller fyraårige lillasyster Hulda Eklund i.

På kulturens hus i Söderhamn var det verkligen full fart i går. Då öppnades nämligen dörrarna till huset och barn, ungdomar och gamla var välkomna att ta del av vad Söderhamns kulturliv har att erbjuda.

Det bjöds bland annat på barnkonsertet, teater och prova-på-aktiviteter.

Mest för barnens del fanns Lönneberga kvartettet på plats. En kvartett som bildats för att sprida den klassiska musiken.

– Vi är småbarnsföräldrar alla fyra och vi såg ett behov av ett program för barn med klassisk musik och klassiska instrument. Sedan blandar vi det med många Astrid Lindgren låtar. Det fungerar jättebra. Det är väldigt uppskattat och väldigt roligt framför allt, säger Nora Roll en av medlemmarna i kvartetten.

En som uppskattade att få höra klassisk musik spelad av en stråkkvartett var Benjamin Eklund.

– Jag tycker det låter lite extra starkt. Inte bara svagt som flöjt och så, förklarade Benjamin Eklund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista