Dagens medarbetare

Kerstin Carlsson, programchef: Jag är världsbäst på att berätta sagor

Vilka är personerna bakom rösterna i radion?

Varje dag presenterar vi en ny medarbetare på redaktionen, så att du kan få lära känna oss lite bättre.

Vill du fråga Kerstin något? Eller bara säga hej? 
Kommentera här eller maila henne på kerstin.carlsson@sverigesradio.se

Hej Kerstin - programchef på P4 Gävleborg!

Vem är du?

Jag är jag. Åtta timmar om dagen är jag programchef på P4 Gävleborg. Andra timmar om dagen är jag jag för min familj och mina vänner. Så jag är alltså jag alla timmar om dygnet, om än i olika roller.

Hur hamnade du på P4 Gävleborg?

Jag kom från Hälsinge Kuriren i Bollnäs där jag jobbat och bott ett
antal år.

Vad är det bästa med att jobba med radio?

Kreativiteten som genomsyrar hela arbetsplatsen. Fantastiska medarbetare. Viljan som finns här att göra bra och viktig radio för hela länet har en enorm kraft. Möjligheten att kunna göra skillnad för de som behöver få skillnad.

Berätta någonting om dig själv som folk inte kanske inte vet.

Jag har mina rötter i Kukkola norr om Haparanda och där tillbringade jag många och långa dagar (de är ju så mycket längre där om sommaren med midnattssolen) när jag var liten.

Varje gång kom Kakoravaarahäxan på besök, en svarthårig skrämmande figur med lång grå rock och käpp, som ville bjuda oss ungar på myrägg. Hon fick mig att tro på häxor och tomtar långt upp i tonåren. Ändå tills jag i en garderob hittade rocken och en peruk och förstod att det var den brokiga och stora skaran av mostrar och morbröder som iklätt sig rollen av henne.

Tron på och mötena med henne bidrog till en livlig fantasi och jag är idag världsbäst på att berätta sagor och spökhistorier!

Jag är också en person som älskar ord som inte används så ofta, som till exempel ohemult och pyramidalt. Jag har en hel matkasse med vunna plaketter från olika idrotter uppe på vinden. Jag trampar rätt ofta i klaveret och jag är jättebra på att vara ledig.


Kontakta Kerstin Carlsson

Epost: kerstin.carlsson@sverigesradio.se

Telefon: 026-66 65 28

Twitter: @kerstinec

5 (halv)snabba fakta om Kerstin Carlsson

Bor: Furuvik, kommer från Västerås.

Intressen: Vänner som utmanar mina tankar. Jag tycker att det är otroligt spännande och givande att fundera på och prata om hur vi människor agerar mot varandra och varför – i alla möjliga situationer, stort som smått.

Sen handlar det om så konkreta saker som att ha kul med familjen, läsa böcker, se på film och resa. För några år sen hade jag rekordet i flest besökta länder här på redaktionen. Jag vet inte hur det ser ut idag, men mitt behov av att resa, se nya platser och få nya erfarenheter är som ett hungrigt monster som aldrig mättas.

Har jobbat inom Sveriges Radio sedan: 1994

Favoritradioprogram: Alla våra lokala program, såklart! Vår radio är så nära! Men om jag vänder örat utanför P4 Gävleborg så tycker jag att Institutet i P3 är intressant, likaså Studio ett i P1. Jag tycker om radio som lär mig något och breddar min värld och mina perspektiv.

Förebild: Det finns många jag skulle vilja vara som – människor som vågat och bidragit till förändring. Där är inte jag, men jag låter mig inspireras av andra människors mod.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista