Tove Alexandersson. Foto: Malin Björkqvist/Svenska orienteringsförbundet
Skidorientering

Storslam för Alfta/Ösa i Grönklitt

Tove Alexandersson, vann i går långdistansen i Grönklitt - sin fjärde individuella världscupseger på en vecka. En minut senare körde klubbkamraten Josefine Engström i mål som tvåa.

I herrklassen vann Erik Rost som också tävlar för Alfta/Ösa.

Tove Alexandersson har visat fin form under den intensiva tävlingsperioden, och tog nu sin fjärde individuella världscupseger på en vecka. Detta om man räknar in den senaste helgens tävlingar i Norge.

- Jag har orienterat stabilt i samtliga lopp. I dag gjorde jag bara ett misstag, jag läste fel på en skoterled. Men i det stora hela var det riktigt bra. Det var riktigt klurig och rolig orientering, säger Alexandersson i ett pressmeddelande.

Årets första mästerskap för Alexanderssons del blir EM i skidorientering i Ryssland.

Erik Rost startade sist av alla i tävlingen. Han kunde avgöra på de sista kontrollerna och vinna med 25 sekunder.

- Det kändes faktiskt segt redan från start. Jag fick verkligen kämpa mentalt. Jag var osäker på hur snabbt jag hade åkt. Men när jag kom in till varvning och fick besked om att jag var med i den absoluta toppen var det väldigt sköna besked och det andra varvet gick faktiskt lättare än det första, säger Rost.

Kommande helg avgörs SM i skidorientering och efter det kommer truppen till EM i Ryssland som avgörs i mars att tas ut. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista