Kvinnojouren Stöttan - nu i hela södra Hälsingland

1:35 min

Sedan första december utökade kvinnojouren Stöttan i Söderhamn sin verksamhet och finns nu i alla tre kommunerna i södra Hälsingland.

På ROK:s hemsida, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, finns inga uppgifter att det överhuvudtaget finns en kvinnojour i Bollnäs/Ovanåker längre sedan Ringblomman lade ned i somras.

I våras drogs de kommunala bidragen in till kvinnojouren Ringblomman i Bollnäs/Ovanåker efter att brister i bokföringen upptäcktes.

Verksamheten stängdes senare under sommaren.

Socialtjänsterna i Bollnäs och Ovanåker tecknade i stället avtal med kvinnojouren Stöttan i Söderhamn från första december.

Men på ROK:s hemsida finns inga uppgifter om verksamhet i Bollnäs/Ovanåker eller något telefonnummer att ringa.

– Vi håller på att starta upp verksamheten och vi har kontor och jourlägenhet i Bollnäs. Sen har ju socialtjänsten och polisen och sjukhuset vårat nummer så vi har tagit emot kvinnor en lång tid, säger Anette Svedin, ordförande Stöttan.

Hur når man er i dag?

– Då ringer man vårt telefonnummer till Stöttan i Söderhamn, säger hon.

I och med att verksamheten utvidgats och omfattar hela södra Hälsingland så har behovet av frivilliga ökat, säger Anette Svedin.

– Det ser inte så bra ut just nu. Vi behöver fler jourkvinnor och vi har annonserat att vi startar en cirkel för Söderhamn, Bollnäs och Ovanåker. Vi behöver fler kvinnor som kan lära sig mer och jobba ideellt kvällar och helger framför allt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista