Foto: TT.

André Myhrer ger sin familj OS-förbud

Radiosportens Magnus Wahlman: Aldrig varit i närheten att uppleva denna risk
0:15 min

Två bombningar och hot om mer. Då förbjuder Bergsjösonen André Myhrer sin familj att åka till Sotji.

– Jag förstår honom, säger Radiosportens Magnus Wahlman.

Enligt amerikanska experter är risken att ett terrorattentat sker under OS i Sotji i Ryssland större än för någon tidigare olympiad, skriver Aftonbladet i dag. Terrorhoten är något som oroar den svenska skidåkaren André Myhrer från Bergsjö. Till tidningen säger han att han inte vill att hans familj följer med honom till Ryssland.

– Jag tycker att det är ganska sunt. Hockeystjärnorna bröderna Sedin gör samma sak. Fru och barn stannar kvar hemma i Vancouver, Kanada. Jag förstår Myhrer eftserom det ligger ett uppenbart hot mot Sotji. Det kan man ju läsa och följa överallt i medierna, säger Radiosportens Magnus Wahlman till P4 Eftermiddag.

Har du någonsin upplevt en sådan här stor risk för ett terrorattentat under ett OS?

– Nej, inte i närheten. Visst tar man del av allting och känner en viss oro.

I början av januari skedde två terrorbombningar mot staden Volgograd i Ryssland där över 30 personer dödades. Den 21 januari publicerades även en video på ett Jihad-forum där två självmordsbombare lovar nya attacker mot OS.

– Håller man sig i OS-byn, där vi bor, är det nog den säkraste platsen på jorden under två veckor. Men det är klart, kommer man ut i köpcentrum, stora folksamlingar och annat blir det en helt annan riskbedömning, säger Magnus Wahlman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".