1 av 4
Utrustningen ska sitta fast ordentligt Foto: privat
2 av 4
Träning pågår Foto: privat
3 av 4
Det går bra även i mörker Foto: privat
4 av 4
Samling och taktiksnack Foto: privat

Hälsingelag deltar i VM på snöskor

6:31 min

Världsmästerskap på snöskor, det är precis som det låter. I en pistad slalombacke ska deltagarna springa en sträcka på 9 km i Rättvik där 14 länder är representerade. 

Från Hälsingland multisportklubb kommer 18 personer att delta i tävlingen, många av dem för första gången. En av dem är Kennet Bolinder.

– För vår del handlar det om att ha trevligt och att prova på sporten. Men dessutom blir det en ordentlig utmaning och jag tror absolut inte att det är sista gången vi kör, säger han.

Förra årets vinnare sprang 9 km på 34 minuter, något som verkligen visar på att det finns elitidrottsutövare som deltar. I Sverige är sporten relativt liten även om det är en uppgående trend.

– Det är väldigt mycket motionärer som deltar, som faktiskt utgör den större delen av deltagarna, säger Kennet Bolinder ordförande i Hälsinglands multisportklubb.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista