Sandvikenspelaren Erik Säfström tycker det blivit kallare i Irkutsk. Foto: Anders Wiklund/TT

Kyligt träningspass för bandylandslaget inför semifinalen

1:22 min

På lördag klockan tolv, svensk tid, drar bandy-VM i gång på allvar för det svenska landslaget. Då möter de Kazakstan i semifinal. Gävleborgsnytt fick tag på sandvikenspelararen Erik Säfström efter att landslaget precis klarat av fredagens andra träning.

– Nu har vi precis haft ett ispass och känt på kylan lite. Det är lite kallare i dag än tidigare. Man får klä sig varmt och vara bra förberedd. Men i dag var det bara träning så då kan man gå in om man fryser. Men vi har fått testa lite hur mycket kläder man kan ha på sig och hur rörlig man blir, förklarar Erik Säfström.

Än så länge har Sverige klarat av den dåliga isen och det kyliga vädret i Irkutsk på ett bra sätt. Laget har tagit sig vidare till semifinal väldigt enkelt. 

Det är bara Ryssland som bjudit Sverige på hårt motstånd. I gruppspelet vann Ryssland tillslut matchen på straffar efter att det stod 2-2 vid fulltid.

Den matchen spelades inför omkring 13 000 ryssar och stämningen på läktarna under den matchen vill gärna Erik Säfström uppleva igen i en eventuell final på söndag.

– Det var en väldigt häftig upplevelse där man verkligen fick känna på den ryska kulturen och hur det kan vara när det är som roligast att spela här borta. Det var en riktigt häftig upplevelse med riktigt bra tryck. Alla var emot en, berättar Erik Säfström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista