Sandvikenspelaren Erik Säfström tror på en tuff match i lördagens semifinal mot Kazakstan. Foto: Anders Wiklund/TT

Sverige laddat inför semifinal i bandy-VM

1:35 min

I dag startar bandy-VM på allvar för det svenska landslaget. Efter att mycket enkelt tagit sig vidare från kvartsfinalen väntar vid lunchtid semifinal mot Kazakstan. Erik Säfström, som spelar i Sandviken till vardags, tycker att det ser bra ut inför matchen.

– Det känns bra. Jag tycker vi fått ihop laget bra och vi är ganska överens om hur vi vill spela mot kazakerna. Det är nu det börjar på allvar och vi ska vara bra. Det är bara börja ladda för fullt så ska det här nog gå bra, säger Erik Säfström.

Som vanligt när det gäller bandy-VM har Sverige inte haft några problem med att ta sig vidare till semifinal. I kvartsfinalen, där Sverige mötte Vitsryssland, vann Sverige med hela 33-5.

Men nu är det semifinal som gäller och på motståndarsidan står alltså Kazakstan. I gruppspelet vann Sverige enkelt mot kazakerna med 11-2.

Men så enkelt kommer det inte gå i semifinalen enligt Erik Säfström:

– Jag tror att kazakerna kommer vara lite hetare än vad de var senast. I den matchen kändes det som vi fick något billigt mål och att de nästan slutade spela lite. Jag tror de har en annan plan nu och kommer försöka sätta stopp för oss. Det kommer bli en mycket tuffare match än den vi såg i gruppspelet, säger Erik Säfström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista