Polisen spärrade av flera gator efter att Restaurang Bilagan i Gävle utsattes för ett rån i fredags. Foto: P4 Gävleborg

Michael Man: Jag hade svårt att somna i natt

1:27 min

Michael Man, ägare av restaurang Bilagan i Gävle, är tacksam för att ingen skadades när restaurangen rånades av två maskerade män sent i fredags eftermiddag.

Rånet är det sjunde på kort tid riktat mot butiker och restauranger i Gävle. Michael Man hade, redan innan rånet, tänkt tanken att även hans restaurang skulle kunna drabbas.

– Vi har pratat om det. När det hände på Tennstopet, det var ju bara förra veckan, då har vi tänkt lite grann om det kommer att hända. Men man kan inte jobba med den baktanken heller, det blir för jobbigt, säger Michael Man.

Han är lättad över att det trots allt gick förhållandevis bra och att ingen kom till skada under rånet.

– Låt dem ta pengarna och vad som helst. Jag har berättat för personalen att händer en sådan här grej, så låt dem ta vad de vill. Bara vi inte blir skadade, säger Michael Man.

Han tror inte att restaurangen kommer att rånas igen, men säger sig ändå vara orolig. Michael Man menar att upplevelsen är något han kommer att få leva med.

– Jag hade det jättesvårt att somna i natt. Jag var orolig, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista