Foto: Leo Sellén / SCANPIX

Emil Jönsson: "OS skiter man i en sån här dag"

2:36 min

Tvåa i kvalet och såg stark ut i kvarten. Men i semin tog det totalstopp. Svensken föll in mot upploppet "Det var ett dåligt lopp hela igenom".

– Jag hamnade längre och längre bak och fick jobba hela vägen i genom och så blir det ett sånt lopp där man ligger en bit bakom och de släpper inte om en direkt och man får slita hela tiden. In mot upploppet tyckte jag att åkte upp mig rätt fint på en tredjeplats, sen ramlade jag och så är det slut, sumerar Emil Jönsson sitt semifinaheat.

Svensken säger att han inte kunde lita på sina skidor och inte hade självförtroendet att gå fullt ut.

– På den här banan är det som ett lotteri egentligen, en lång glidfas mitt på banan som avgör allting, det gäller att ligga bra med där och man ska ha lite tur och så ska man ha fantastiskt bra glid om man ska våga ligga först och våga sticka ut där, och jag hade inte det självförtroendet idag med grejerna. Det blev ett stresslopp.

Inför OS känner Jönsson ingen panik. Det är en helt annorlunda sprintbana i Sotji och just nu tänker det svenska OS-hoppet bara på dagens lopp och den missade semifinalplatsen.

– OS skiter man i en sån här dag, nu liksom är man förbannad för att man inte får åka final, nu vill man tävla, nu vill man mer än att ramla i en semifinal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista