Foto: Nigel Duara/TT

Bergvik Skog köper skog i Lettland

– Vi är mycket nöjda med den genomförda affären, Lettland är ett bra land att bedriva skogsbruk i och det finns en stabilt växande skogsindustriell sektor, säger Lars-George Hedlund VD för Bergvik Skog SIA.

Bergvik skog skriver i ett pressmeddelande att köpet är en del i bolagets strategi att stegvis skapa stora rationella enheter av högproduktiv och välarronderad skogsmark.

Det handlar om 1 800 hektar som köps från Skogssällskapet.

Skogssällskapet har funnits i Lettland under 11 år och förvaltar 65 000 hektar varav eget ägande efter affären omfattar 11 000 hektar. Affären ligger i linje med Stiftelsen Skogssällskapets uppdrag, att i enlighet med Stiftelsens ändamål verka för god skogs- och naturvård.

Affären möjliggör för Skogssällskapet att ta sig an nya marker och göra en ny skogsvårdsinsats i Lettland.

Den lettiska exporten av skogsindustriprodukter uppgår till ca 17 miljarder SEK per år.

I Lettland finns 3 miljoner hektar skogsmark varav ca 200 000 hektar skog ägs av svenska företag. Skogsnäringen har ungefär samma betydelse i Lettland som i Sverige och Finland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".